google-site-verification=IGbNNF94Snxqi9vMGHE2XS-bZOSX9_2vFtXk2Etlpl0

Dobd fel magad és otthonod 2024 nyári trendjeivel - pénztárcabarát tippek

Inspiráló, hangulatvarázsló ötletek kategóriában

Nyakunkon a nyár - készen állsz rá?

Talán igen, minden porcikáddal, energiával telve IGEN! Ha így van, és csak szeretnél rátérni a trendekre, szuper! Pár sor, és olvashatod is őket! :)

Ám könnyen lehet, hogy még nem annyira érzed magadban azt a bizonyos nagybetűs, vibráló és kirobbanó erőt. Ne aggódj, nem vagy egyedül.

Miért nehéz ez most?

A változás pszichológiája

Sokan ebben az időszakban kicsit (vagy borzasztóan) elcsigázottnak érzik magukat: év végi vizsgák a sulikban, hajrá a munkában...a szülők is kimerülten roskadnak a nap végén a kanapéra... "végre süt a nap, jó idő van, de nincs túl meleg - most kéne leginkább energiával telinek lenni, nem?!" Lehet, de mégis vannak, akik talán még fel sem fogták, hogy lassan a május is véget ért. Most pedig már itt van mindjárt a nyár, és ez nem csak egy évszakváltást jelöl.

Sokunknak teljesen megváltozik ilyenkor az élete. A kis és nagygyerekes családok; az egyetemre, főiskolára járók; vagy épp a tanárok, óvodai dolgozók mindennapjai is más mederbe kerülnek. Sőt, még ha egyik sem érint minket, akkor is a hosszú és meleg nappalok egyszerűen más hangulatot és kikapcsolódási lehetőségeket hoznak, mint az év többi időszakában.

A változások pedig, mint ez is, energiát igényelnek - és előttük gyakran érezzük úgy, hogy most bizony nincs elég erőnk hozzájuk.


Lakberendezés - hogy segíthetne?!

Talán furcsának tűnhet elsőre, hogy mindebben a lakberendezési trendeket hívom segítségül. Lehet, hogy úgy vagy velük, hogy nem is igazán érdekelnek a legfrissebb újdonságok, úgysem tervezel most új bútorokat venni, stb.

Ám ezen a blogon nem a hagyományos értelemben vett lakberendezésé a főszerep. Én, Kriszti, munkám során ugyanis a lélekbarát megközelítést képviselem (pszichológus diplomával a zsebemben nem is tudnám máshogy:)).

Ennek lényege, hogy az otthonunk berendezése mindig hihetetlen szoros kölcsönhatásban van a lelkünk világával. Ahogy a mentális állapotunk is meglátszik mondjuk a hálószobánk állapotán, ez fordítva is működik: ha tudunk az otthonunkon dolgozni, és tenni azért hogy egy számunkra minél megfelelőbb bázist alakítsunk ki, ahol töltekezni tudunk, akkor az a lelki állapotunkra is jó hatással lesz.

Ilyen értelemben pedig nem csak egy nagy költözés után tud aktuális lenni a lakberendezés: hanem a mindennapok során is, mindig mikor egy kicsit is úgy érzed, szükséged van valami kis pluszra, hogy jobban érezhesd magad a bőrödben. És nem, ehhez nem kell minden alkalommal venned is valamit - nagy dolgot aztán végképp nem. :) 

Van megoldás!

Ha Te is úgy érzed, hogy jól jönne egy kis lendület, hogy energikusabban tudj neki vágni a nyári időszaknak, nem kell messzire menned az ihletért. Kezdd az otthonoddal! Az alapvető, teljesen költségmentes otthonmegújító módszerekről itt olvashatsz bővebben.

Ám ha kifejezetten a nyári lendülethez keresel egy kis segítséget, ebben a cikkben találsz hozzá ötleteket.

Az év ezen szakaszában ugyanis sokan küzdenek a fenti érzésekkel és mint tudjuk, a trendeket is alapvetően a mindennapi igények és jelenségek inspirálják.

 1. adott egy "probléma"  - például besokallunk a korábbi trendek letisztultságából vagy akár csak az őszi-téli hónapok szürkeségéből
 2. erre megjelenik az igény az emberekben - a fenti példával élve a kiszínesedésre.
 3. amire születik egy "megoldás" a trendek formájában - új, színesebb és egyedibb stílusok emelkednek ki

Mi most 2024 nyári időszakának legkedveltebb lakberendezési "megoldásait" fogjuk végigvenni, hogy ihletet merítve belőlük a saját otthonunkat és önmagunkat is energizálhassuk kicsit a következő hónapokra. (Persze, a trendek jönnek-mennek, de én azokat emeltem most ki, melyekkel sosem lőhetsz igazán mellé! :))

Mire a cikk végére érünk, lesz jó pár otthonfrissítő ötlet a tarsolyodban - ezekkel pénztárcabarát módon felfrissítheted az otthonod Te is.

És tudod: egy frissebb otthon, frissebbé teszi lakóját is! :)

Pénztárcabarát termékajánlókat is találsz majd

Minden tipp után mutatok néhányat a legújabb nyári hangulatot árasztó termékekből, amiket találtam! (Kizárólag Magyarországon is elérhető, megbízható webshopok kínálatát szoktam ilyenkor ajánlani.) 

Most kifejezetten megfizethető apróságokat gyűjtöttem, nem nagyobb bútorokat vagy drágább kiegészítőket. Mert tényleg hiszem, hogy nem kell lecserélni a teljes berendezést minden évszakváltáskor, de az ilyen kisebb dolgok is nagy hatással tudnak lenni ránk! :)

Ha megtetszik valamelyik, és szeretnéd, ha idén nyáron (és aztán lehetőleg jövőre, és azután is) energikus, üde hangulatot varázsolna Neked a meleg hónapokra – csak kattints az adott linkre! Így oda kerülhetsz a termék oldalára, és meg is rendelheted azt.

Ám ha semmit nem tervezel megvenni belőlük, ígérem, akkor is bőven lesz tipp, amiből válogass! :) 

1. TERMÉSZETTEL EGYÜTT, ÖSSZHANGBAN

Én – lélekbarát lakberendezőként – amúgy is vallom, hogy a természetben bekövetkező változásokkal párhuzamosan mindig jó nekünk is kicsit megújulni. Az inspirációt pedig maga a külső környezetünk változása is adhatja.

Idén viszont különösen nagy hangsúlyt kap a lakberendezési trendekben is a természethez való (stílusos) visszatérés - mutatom, milyen tippekkel!

Olvadjon össze a kül-és beltér!

Az év egyik legnagyobb trendje a határok elmosása a kinti és benti életterek között. Persze, hacsak nem épp egy új ház építése vagy egy masszív átalakítás előtt állsz, nem fogsz tudni nagy hirtelen falakat kiverni és teljes házoldalnyi teraszajtókat betenni. A legtöbbünknek a meglévő ingatlanunkban kell megtalálni a módot arra, hogy minél inkább eggyé válhasson nálunk is a kinti és a benti környezetünk.

 • Amikor lehet, tárd ki az ajtókat, ablakokat. (Igen, azt a szárnyat is, amit sosem szoktál kinyitni. :))
 • Ha televannak pakolva a nyílászárók körülötti részek, találj ezeknek a holmiknak más helyet! Hagyd, hogy szabadon áramoljon be a fény és a kinti levegő!
 • Ha van kerted, udvarod, teraszod vagy akár csak egy kis erkélyed: tedd az otthonod részévé! (=rendezd be azt is!)
 • Ha nincs, találj egy nagy ablakot és rendezd úgy át a helyiséget (ha kell), hogy tudd élvezni az adottságait!
 • Ne félj átrendezni a tereidet! (Játssz a meglévő bútoraiddal - ehhez nem kell egy forintot sem költened, csak elég egy papír, ceruza a tervezéshez és egy kis vállalkozószellem a kivitelezéshez! :))

Használd a kinti élettereidet is!

Rendezd be úgy a kinti tereket is, hogy ott is kényelembe tudd helyezni magad bármikor, és hogy az eddig bent végzett tevékenységeknek otthont tudj adni kint is. 

 • Rendezz be egy olvasókuckót az erkélyen, hogy legyen kedved kiülni az aktuális könyveddel!
 • Vigyél ki párnákat, takarókat - hogy kényelmesen kiülhess a reggeli kávéddal.
 • Teríts ki egy kültéri szőnyeget (legyen könnyen mosható és strapabíró) - meglátod, mennyivel otthonosabban érzed majd kint is azon lépkedve magad!
 • Vigyél ki fényt - lámpások, napelemes világítás, gyertyák. Meleg fényükkel bearanyozzák majd a nyári estéket!
 • Legyen helye a kinti étkezéseknek: rendezz be egy kis étkezősarkot a teraszon vagy akár egy komplett étkezőgarnitúrát is kitehetsz, ha van rá tered.
 • Az ételkészítésnek is lehet kijelölt zónája: ha egy teljes nyári konyhát nem is tudsz kialakítani, csak legyen egy kis felület, amit ennek tudsz szentelni, ha kell (odateheted a vágódeszkát vagy rezsót pl)

Persze az áruházak végtelen kínálatot nyújtanak a kültéri bútorok terén is, és használtan is sokfélét lehet kapni. Ha viszont most nem tudsz vagy akarsz új termékeket vásárolni, arra is vannak tippjeim:

 • kérdezz esetleg körbe a családtagoknál, barátoknál, nincs-e kihasználatlanul kallódó alkalmas bútoruk
 • nézd át a benti meglévő bútoraidat: mi az, amit tudsz nélkülözni bent és úgy érzed, kint jobban ki tudnád használni? (Pl. mi egy régi, már nem használt fiókos szekrényt tettünk ki a fedett teraszunkra és most remekül tudjuk használni a grillezős eszközök tárolására)
 • persze mindig érdemes figyelembe venni a választásnál az időjárási viszonyokat: ha a kültéren nagyon ki lesz az adott bútor téve neki, fontold meg, hogy könnyen be tudod-e hozni majd a nap végén, vagy inkább valami védőfóliával meg tudod-e majd óvni?)

Készülőben van egy Teraszberendezős blogposzt is, tele tippekkel és ötletekkel – kövess Instagramon, ha nem akarsz lemaradni róla! :)

Hozd be a természetet!

Sosem látott népszerűségnek örvendenek idén az olyan stílusok, mint például a Boho, a Biofil lakberendezési stílus, vagy az Organikus modern irányzat. (Ezekről bővebben itt olvashatsz). Ezek közös jellemzője, hogy arra hívnak: minél inkább hívd be otthonodba a természetet! Ezt többféleképpen is megteheted még a nyár előtt:

 • elő a könnyed, természetes anyagú textilekkel (tedd el őszre / télre a vastag, polár vagy kötött plédeket pl.)
 • natúr anyagok, felületek: fa, bambusz, organikus formák
 • különösen trendik a rattanszövettel bevont bútorok, kiegészítők
 • botanikus, virág- és növényminták, szimbólumok: energikusságot hoznak az otthonodba is
 • rusztikus darabok: egy-egy (akár saját készítésű) farönkből levágott kis tálca tökéletes kiegészítője lehet a természetihlette asztali dekorációnak például
 • zöldből sosem elég - minden kis szobanövénnyel a természetből is újabb darabot hozol be

Manapság számos gyönyörű, természetes anyagú és megjelenésű kaspó és virágállvány kapható, de pénztárcabarát kezdésnek az is elég, ha a heti bevásárlásodkor felkapsz egy kis cserepes növényt is. Esetleg a "szokásos" virágcsokor helyett inkább egy szobai futókát vagy egy kis pozsgást is kérhetsz ajándékba a közelgő névnapodra / bármire. Aztán sok kicsi sokra megy. :) 

(Hamarosan hozok egy másik cikket is, melyben pénztárcabarát tippeket adok a házi dzsungel nevelésére :))

2. EGYSZERŰSÍTS!

Ahogy említettem, a melegedő idő hatására egyre inkább elönt minket az ösztönös vágy, hogy könnyedebb ruhákat hordjunk, kevesebb cucc legyen nálunk és ne nyomja annyi teher a vállunkat.  Szabadulni vágyunk - konkrét és átvitt értelemben is. Erre az érzésre jött "megoldásként" a minimalizmus, a letisztultság és a kacatmentes életmód trendje is. A lakberendezésben szintén hosszú évtizedek óta hódítanak az ezt valló irányzatok: a minimál, a századközepi modern, a skandináv és a japán stílusok mind arra bíztatnak, hogy találjuk meg a szépséget a kevesebben is - és ezek idén nyáron aktuálisabbak, mint valaha. Mert valóban tud szebb lenni a kevesebb. A sokat (főleg, ha nagy részét nem vagy alig használjuk) ugyanis nehezebb rendszerezni, takarítani, helyén tartani és átlátni. Akár tárgyakról van szó, akár a napirendedről - a kevesebb minőségi tételt mindig könnyebb menedzselni is.

Ahogyan egy vastag és sűrűanyagú felső is teherré válik ilyenkor, a túlzsúfoltságot is egyre nehezebb elviselnünk. Ha úgy érzed, ez rád is igaz, érdemes egy kis időt szánni a lomtalanításra: tekints végig az otthonodon és gondold végig, hol férne rá egy kis egyszerűsítés? Válj meg attól, ami már terhet jelent (add el, ha kiváló; adományozd el ha még jó, és dobd ki, ha már haasználhatatlan). Tartsd meg csak azt, ami valóban értéket és jó érzéseket hoz az életedbe.

Rendszerezd, ami marad!

1. Tegyél el mindent, ami őszi / téli (a már említett polártakarók, a vastag kötött pulcsik, stb.).

A téli dolgok (plédek, ruhák) tárolására érdemes úgy gondolni, hogy két szempontnak kell megfelelnie: ne legyen szem előtt és rendszerezetten tudd eltenni őket. Tökéletesek lehetnek erre a célra az ágyalatti tárolók, vagy a beépített szekrények legfelsőbb polcai is (hiszen most hónapokig nem kell majd, hogya hozzájuk nyúlj, nem kell, hogy könnyen elérhető helyen maradjanak.)

2. Vegyél elő mindent, ami nyári.

Utóbbiakat is nézd át, itt és most jó érzéseket keltenek-e benned? Ha nagyon nem, gondold át, hol / kinek okozhatnának több örömet. 

Próbálj meg egy felszabadulási lehetőségként tekinteni erre és ne valami óriási terhet jelentő feladatként. Ha kell, haladj csak apránként: ma egy fiók, holnap egy polc, és a hónap végére sokkal átláthatóbb és rendezettebb otthonod lehet, mint mikor elkezdted! A cél, hogy ne menjen el a sok felesleges kacatra az energiád: maradjon meg azokra a tevékenységekre, amik igazán számítanak!

Csendes luxus

Meg kell említenem ezt a nevében is gyönyörű trendet is, ami 2024-ben virágkorát éli.

Lényege, hogy sokkal értékesebb a minőségi alapanyagokat és kiegészítőket alkalmazó berendezés, melyben tudatos örömünket leljük, mint egy-egy futó divathullámnak való teljes behódolás. Igen, ez azt jelenti, hogy egy-egy bútorra például több pénzt kell áldozni – ám ez a befektetés többszörösen megtérül, ha cserébe nem csak mutatós, de egy valóban időtálló és fenntartható otthont kapunk. A hagyományos formavilágú bútorokat, természetes alapanyagokat előszeretettel alkalmazó stílushoz azonban nem feltétlenül kell új méregdrága bútorokat venni: antik, használt és régi darabokat is szuperül beleilleszthetünk. A fenntarthatóság amúgy is egy újabb "trend" mely (hála az égnek) egyre csak felkapottabb lesz!

Az irányzat egyik erős jellemzője a velejáró életmód is: a "slow living" szemlélet arra bíztat, hogy amennyire lehet válasszuk a tudatosan lelassult és megélt mindennapokat a felgyorsult világunk helyett. Értékeljük azt, amink van, és máris többet hozhatunk ki magunkból és az életünkből is.

3. MUTASD MEG, KI VAGY!

Akár alapvetően a letisztultabb enteriőrök híve vagy, akár nem, ez a trend érdekes lehet számodra is!

Az utóbbi években ugyanis egyre inkább megnőtt azok száma, akik épp a szigorú minimalizmust utasítják el és azt vallják, hogy az otthon inkább maximálisan önmagunk letürköződése kell hogy legyen. Ebben az értelemben pedig elveti a sablonos, személytelen megoldásokat és éltet mindent, ami egyedi és különleges. (Van, akik konkrétan Maximalizmusnak is nevezik ezt az új irányzatot)

Több feltörekvő stílus is van, ami most nagyon hódít és az önkifejező trendhullám részeként terjedt el. (Ha szeretnétek, erről is hozhatok majd egy blogposztot.:))

 • "Dopamin core" - minden, ami vidámmá tesz: színek, minták, merész és játékos megoldások. Főszerepben a lakó személyisége!
 • Nagyistílus ("Grandma core") - a vidéki, a shabby chic és a vintage találkozása. Pont olyan, amilyennek a neve is sugallja: csipkés, habos-babos, "öreges", meghitt és otthonos.
 • 90-es évek / Romkom stílus - "Nancy Meyers Core"-nak nevezi az angol, hiszen az ő 90-es évek beli filmjei ihlették. barátságos, tökéletlen, mégis minőségi és időtálló
 • Eklektikus vintage - modern és vintage színes találkozása a kreatív önkifejezéssel

Elő az élénkebb színekkel!

Bár a natúr, semleges és a világos, pasztell árnyalatok palettája még mindig uralkodó, idén egyre többen választják a merészebb színeket. Különösen a melegebb hónapokban jól esik kicsit otthonunkba is becsempészni a kinti élénkséget: vibráló tengerkék, viruló zöldek, meleg napsárga, vagy a 2024 legtrendibbnek kikiáltott színe a barack ("peach fuzz"). Egy-egy ilyen üde színfolt (egy párnán, képen vagy vázán) remekül energizálni tudja az nappalinkat is például és egy új lendületet is tud hozni a megszokott összképbe.

Játék(os minták)ra fel!

Ezen a nyáron igazán felkapottak az élénk színes, játékos, geometrikus minták is, csakúgy, mint a fent már említett botanikus (növényi, virágos) designok – mind élettel teli energikusságot hozhatnak otthonodba. Jöhetnek merészebbek is: csíkok, kockák, színesek, játékosak. ​

Ezek megjelenhetnek tapétákon, textileken, de ha igazán pénztárcabarát akarsz lenni, készítsd el magad a dekorációkat! A színek és minták megjelenhetnek saját bekeretezett fotóidon, rajzokon, akár saját készítésű festményeiden is. Vagy ha találsz egy jópofa képet / grafikát az interneten, magad is kinyomtathatod. Így ha a nyár végére mégis visszafogottabb stílusra kapcsolnál vissza, elég lesz csak lecserélned egy papírt a keretben.

Hangold magad jókedvre - tudatosan!

Arra hív ez a trendhullám, hogy merj nyugodtan elrugaszkodni a megszokottól, ha most több mozgásra és lendületre van szükséged. Merj kitenni valamit csak azért, mert jókedvre derít, ha ránézel!

Azért persze figyeljünk rá, hogy ezzel könnyű túlzásba esni. A legtöbb új irányzat is keveredik a modernebb nézetekkel, melyek fenntarthatóságra és tudatos vásárlásra buzdítanak. Nem kacatgyűjtésről szól egyik új vonal sem: csak olyat engedj be az életteredbe, ami valóban jó érzéssel tölt el! 

Ha pedig a fenti kép mondjuk már túl soknak tűnik, keverjük nyugodtan a színesebb elemeket natúrabb, letisztultabb felületekkel, és az üde harmónia frissítő hatása nem fog elmaradni!

Adj teret annak, ami feltölt!

Akár a hímzés, a horgolás, a festés, az olvasás, az éneklés, vagy a tánc az, ami feltölt: merj idén nyáron teret adni neki! Próbálj ki új dolgokat, és alakítsd úgy otthonodat, hogy mindez ott is helyet kaphasson! Vegyünk néhány példát!

Ha a sport az, ami feldob:

Magán az aktív sportoláson kívül mindennapjainkat is áthathatja a sport szeretete. A közelgő olimpiai játékok, a futball EB mind becsempészi magát így vagy úgy az életünkbe és az otthonunkba is. Sokan alig várják a szurkolós napok és esték hangulatát! Ha Te is örömödet leljük a drukkolásban vagy csak a sportesemények hangulatában, nyugodtan hozd azt be életteredbe is néhány kiegészítővel! Egy-egy ízléses keretbe tett poszter, saját fotó, sporttevékenységet ábrázoló skicc, vagy egy szívednek kedves relikvia remek hangulatot adhat a nyári napokban.

Ha a nyaralós hangulat hoz lendületbe:

Becsempészhetjük ezt is az otthonunkba. Nem csak a Mediterrán stílus jegyeivel (kék, türkiz kiegészítők), de egy-egy ilyen színekkel megfestett kép (megint csak készíthetjük mi magunk is, akár a gyerekekkel együtt) is fantasztikusan tudja árnyalni a hangulatot. Nem kell tökéletesnek lennie - a lényeg, hogy sugározza azt a hangulatot az adott kiegészítő vagy berendezési tárgy, amit szeretnél! :)

Közös étkezések, közös élmények

Ha az tölt fel leginkább, hogy süthetsz, főzhetsz a családnak, barátoknak - vagy legalábbis együtt ehettek, ihattok, beszélgethettek, nevethettek egy jót - rendezkedj be erre! Alakítsd úgy kinti benti tereidet, hogy meglegyen minden a kellemes vacsorákhoz!

Kertészkedni jó!

Akár csak egy világos ablakpárkány, akár egy hatalmas kert áll a rendelkezésedre: a növények ápolása nem csak, hogy végtelenül nyári hangulatú tevékenység, de a koözérzetünkre is jó hatással lehet. Tudtad, hogy a földdel való érintkezés boldogsághormonokat szabadít fel a szervezetedben? 

Játék határok nélkül

Ha már nyári szünet és vakáció: teremtsünk helyet annak, hogy együtt játszhasson a család vagy a baráti társaság. Alakítsunk ki ennek akár egy külön asztalt a teraszon, vagy a nappaliban, vegyük elő a polc mélyéről a társasokat, kártyákat és adjunk nekik helyet otthonunkban, és időt az életünkben.

Találd meg a saját arany középutad!

Persze ez is egy spektrum, melynek nem csak az egyik vagy másik végletében ér elhelyezkedni, hanem nyugodtan megtalálhatod benne a Neked kellemes és optimális pontot. Ha például megfogadod a fenti egyszerűsítésre vonatkozó tippet, és sikerül egy viszonylag letisztult teret létrehozni, abba nagyon is otthonos, barátságos és stílusos kiegészítő lehet néhány élénkebb, különlegesebb és személyesebb kiegészítő is.

+1: Ne feledkezz meg az alapokról!

Talán magától értetődőnek tűnik, de bizony ahhoz, hogy tettrekésznek és energikusnak érezzük magunkat, a minőségi pihenésre, egészen konkrétan az alvásra is figyelmet kell fordítani. Akármennyi tippet is fogadsz meg a fentiekből - ha nem pihened kellően ki magad, nem fogod magad energikusnak érezni. (Szinte hallom felhorkanni a kisgyermekes szülőket: "aludnék én, ha hagynának!" :) Megértem... de mi szülők is tehetünk azért, hogy kihozzuk az alvásidőnkből a legtöbbet.)

Mert öngondoskodni menő!

Nem kifejezetten lakberendezési trend ez, de szerencsére azért elmondható, hogy a mai felgyorsult és folyton irreális elvárásokkal bombázó világfelfogás mellett egyre nagyobb figyelmet kap a mentális egészség és az öngondoskodás hangsúlyozása is. Hiszem, hogy ezek nélkül nem is lehet kiegyensúlyozott és harmónikus életet élni. A lakberendezés nyelvére lefordítva ezt: teremts magadnak teret a feltöltődésre, sőt konkrétan a pihentető alvásra is..

Kezdd a hálószobában!

 • ide nem kellenek a fenti energizáló élénk színek
 • találd meg, Neked mik a pihentető árnyalatok (kék, zöld, földes sápadt színek) - használhatsz sötéteket is
 • természetes, jól szellőző anyagokat használj (ágyneműnek, pizsamának)
 • minél több friss levegőt engedj be
 • tisztaság segít jól aludni! (és a kevés cucc is: minden, ami szószerint porfogó, károsan hat az egészségre és az alvás minőségére)
 • növények is jótékonyak levegőtisztító hatásuk miatt
 • hőmérséklet legyen lehetőleg 18-22 fok között (nyáron persze ez nehezebb)
 • kerüld a képernyők használatát a lefekvés előtti órákban (ezért sokan nem ajánlják, hogy TV legyen a hálóban)
 • lámpa legyen meleg és tompafényű
 • személyes fotók és képek itt különösen jótékonyak: ezekre elaludván és ébredvén jól végződhet / indulhat a napod

Na? Téged melyik trend hozott lázba? :)

Vagy ha lázba nem is...

Melyikkel tudod elképzelni, hogy új lendületbe hozhatod vele magad és az otthonod is?

Mint említettem, a trendek jönnek-mennek, viszont mindig igaz rájuk, hogy valamilyen meglévő igényre válaszolnak.

Arra bíztatlak, találd meg Te is magadban ezt a bizonyos alap igényt, ami most változtatásra tud serkenteni.

 • Ha a természettel összeolvadós vonal ihletett meg, fordíts most arra egy kis időt, hogy minél inkább behozhasd az otthonodba.
 • Ha az egyszerűsítés ötlete inspirált - szánj most arra egy-két percet a napodból vagy akár napot a nyaradból és alakítsd ki saját életteredben is a csendes luxust! 
 • Ha pedig az önkifejezős színes vonal fogott meg: hajrá! :) Hozd be akár kreatív eszközökkel, akár új kis apróságokkal az életedbe!

Olvasgass a különböző stílusokról, inspirálódj, és meglátod, jönni fog az ihlet! :)

Hidd el, nem kell sok ahhoz, hogy feldobd magad / otthonod!

Sőt, máris tettél valamit!

Akár költesz végül a cikk hatására, akár nem, és akármelyik trend is lesz a "nyerő" Nálad idén - már a puszta tény, hogy kicsit megállsz végiggondolni, mit is szeretnél, egyfajta törődés: magaddal és az otthonoddal is. Ez pedig nem kerül semmibe, mégis sokat tud jelenteni.

Hát ha még meg is fogadod a tippeket és aktívan teszel is azért, hogy lendületbe jöhess... Újult erővel vághatsz majd neki a nyárnak! :)

Tetszett a cikk? Küldd tovább másnak is, akit érdekelhet!

Ha pedig van más téma, amiről szívesen olvasnál, gyere Instagramra vagy Facebookra és írd meg nyugodtan! :)

És ha már arra jársz: kövess - így biztos nem maradsz le a következő bejegyzésről sem!

Otthonmegújító módszerek, melyek nem kerülnek semmibe

A Blog többi cikke

Ha kell még egy kis lendület, ezek a tippek segíthetnek! 

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

Váltás gyengénlátó verzióra!