google-site-verification=IGbNNF94Snxqi9vMGHE2XS-bZOSX9_2vFtXk2Etlpl0

Jó helyen jársz :)

Ha erre az oldalra tévedtél, vagy most tervezel rendelni, vagy már úton vannak hozzád termékeink, vagy az is lehet, hogy éppen az egyik lélekmelengetőnkön található QR kód vezetett ide. Akármelyik is a helyzet, örülünk, hogy itt vagy! :) 

Az alábbiakban összeszedtünk néhány tippet, melyek segítségével a legtöbb lélekmelengetést tudod kihozni gyertyáidból, illatviaszaidból és illatosítóidból. Lássuk is őket!

A hosszú életű Lélekmelengető gyertyád titkai :)

Mikor először használod a gyertyád, érdemes legalább 1 órán át égve hagyni, hogy a szójaviasz felsőrétege kellőképpen átmelegedhessen és minél nagyobb viaszmedence alakulhasson ki. Így jobban élvezheted a gyertya illatát is és a gyertya üregesedése is elkerülhető. (Ha visszaszilárdulás után a viasz egyenletlen felületű lesz, ez természetes jelenség a növényi viaszoknál - ez nem befolyásolja a gyertyád minőségét.)

Az eloltáshoz praktikus nem elfújni a gyertyát, hanem eloltót, vagy a gyertya tetejét használnod: tedd rá finoman az üvegre (nem kell rátekerni!) és várj, míg szépen elalszik a láng. Utána vedd le rögtön a fedőt és hagyd, hogy kihűljön az üveg és benne a viasz. Ezután rázárhatod teljesen, ha szeretnéd, a tetőt.

Meggyújtás előtt mindig érdemes visszavágni vagy lecsippenteni a kanóc legvégén lévő elszenesedett részt. Így könnyebb lesz meggyújtani a gyertyád, szebben fog égni és a viasz is szép tiszta maradhat.

Javasoljuk, hogy egyhuzamban 3-4 óránál tovább ne égesd, mert a túl sok olvadt viasz könnyen "megfullaszthatja" a gyertyád.

A gyertyák környezetbarát növényi viaszból készültek. Ez az anyag a hagyományos viasszal ellentétben nem hagy foltot sem a bútoron, sem a ruházaton. Meleg, szappanos vagy mosószeres vízzel minden felületről lemosható. (Így a tégelyek is bátran újrahasznosíthatók!)

Ügyelj a biztonságra!

A mi gyertyáink úgy készülnek, hogy Neked kizárólag a meggyújtással és a lélekmelengetéssel kelljen foglalkoznod. :) Tehát a díszítések, amiket látsz a gyertyáink tetején (kaktuszkák, virágok, kávészemek, stb) mind viaszból készültek, nem kell őket eltávolítanod használat előtt: a gyertya többi részével együtt elolvadnak.

Arra viszont ügyelj, hogy más, otthonodban található könnyen lángralobbanó, éghető anyagok és dekortárgyak ne legyenek soha túl közel az égő gyertyádhoz.

A gyertyákat minden esetben egyenletes, lehetőleg hőálló felületen égesd.

Csak huzatmentes helyen, más hőforrásoktól távol szabad használni őket.

Ügyelni kell arra, hogy a viaszmedence lehetőleg maradjon tiszta: ne ejtsünk bele semmit (pl.gyufát, stb.)

Az égő gyertyát soha ne hagyjuk, hogy elérhessék a kiváncsi kis kezek / mancsok: gyermekektől és háziállatoktól távol tartandó.

Az égő gyertyákat soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni.

Bár minden alapanyagunk maximálisan biztonságos, tiszta és parabénmentes, a mindennapos, alapos szellőztetésről használatuk mellett is érdemes gondoskodni.

Ha már csak úgy 1 cm-nyi viasz maradt a gyertyádból,  és még nem aludt el magától, a biztonság kedvéért javasuljuk, hogy oltsd el, tisztítsd ki a tégelyt és találj új funkciót neki!

Hasznosítsuk újra! :)

Ha esetleg zavar, pazarlásnak érzed, hogy a tégely alján maradt viasz, van rá megoldásunk: hagyd megdermedni a viaszt és jól kibélelten, tégellyel együtt juttasd vissza hozzánk! :) Következő rendelésed mellé a megmaradt viaszt szívesen újraöntjük Neked (extra költség nélkül) egy minitégelyünkbe, vagy illatviaszként is megkaphatod és felhasználhatod.

A tégelyeidet pedig örömmel újratöltjük! :) Akár nálunk vásárolt gyertya tégelyéről van szó, akár más, az otthonodban kallódó kiürült üvegekről vagy kerámiákról - mi szívesen varázsolunk belőle Neked (újra)gyertyát! (Ennek elsődleges feltétele, hogy ép, sérülésmentes és hőálló legyen a tégely, amit szeretnél lélekmelengetéssel megtöltetni. Az újragyertyák részleteiről itt olvashatsz)

Illatviaszainkat kétféleképpen használhatod: vagy önmagukban, mindenféle más eszköz nélkül, vagy párologtatóval.

Önmagukban is illatoznak

Ha eredeti csomagolásukban akár beteszed őket egy fiókba, szekrénybe: egyenletes, finom és hosszantartó illatot varázsolnak Neked oda. Remek módszer ez a ruhák, fehérneműk frissen tartására!

Akár egy-egy kisebb helyiséget, pl. kis WC is beillatosíthatsz velük: tegyél néhány darabot ki egy tálba, és már élvezheted is finom illatukat.

Párologtatóval még intenzívebb illatélményt adnak

Akár elektromos, akár hagyományos, mécsessel melegíthető párologtatód van, illatviaszainkat mindkettővel használhatod!

Tegyél egyet a párologtató (korábbi anyagoktól megtisztított) felső tálkájába és megfogod látni: ahogy olvad a kis viasz, hihetetlen illatot kezd majd árasztani magából. :)

Figyelem! Nem kell hozzáadnod sem vizet, sem más olajat!

Egy kis darab illatviaszt nagyon sokáig használhatsz, mivel szétolvadva is sokáig ontja még magából az illatot. Ám ha már úgy érzed, hogy nem elég intenzív az illat, tehetsz bele egy újabb viaszdarabot.

Ha pedig másik illatra váltanál, érdemes megtisztítanod a párologtató tálját az előző viasz maradványaitól. Erre a legjobb módszer az, ha elfújod és eltávolítod a mécsest a párologtatóból (vagy kikapcsolod, ha elektromos párologtatóról van szó) és a tálban lévő viaszt még olvadt, de már nem forró állapotában felitatod egy vattapamaccsal, ronggyal vagy összegyűrt papírtörlővel. Aztán mehet is bele az újabb viaszka! :)


...melyeket egyébként nem csak autóban használhatsz. :)

Társ az utakon

Azt mondják, sokak számára az autó egy második otthon - így természetes, hogy szeretnénk az ott töltött időt is a lehető leglélekmelengetőbbé tenni.

Az illatok erejéről nem is beszélve: ha szeretnéd például frissen tartani magad az úton, érdemes élénkítő illataink közül választanod.

Csak akaszd fel a visszapillantódra illatosítódat és élvezd pozitív hatásait :)

Otthon is használhatod

Kisebb helyiségek illatosítására is alkalmas: csak akaszd fel a kis fürdődben, mosdódban, vagy akár a szekrényedben például és élvezd, ahogy illata betölti azt.

Első lépések!

Akár a kisebb, akár a nagyobb illatosítót tartod a kezedben és akárhol is akarod majd használni az illatosítódat, tudd: alapvetően lezárt állapotban érkezik Hozzád.

Ahhoz, hogy illatozni kezdjen két dolgot kell tenned.

1. távolítsd el a belső kis dugót

Tekerd le a fatetőt, távolítsd el az apró kis tömítést az üveg szájáról, és szorosan rögzítsd újra a fakupakot. 

2. forgasd!

Fogd meg az illatosító üvegrészét és egy határozott mozdulattal fordítsd fejjel lefelé.

A kisebb illatosíót elég, ha csak 1-2 másodpercig tartod így, majd ugyanolyan gyors mozdulattal fordítsd álló helyzetbe. Ez elegendő ahhoz, hogy a párologtató zsinórjának alsó részét / fakupakot el kezdhesse átitatni az illatos folyadék. (Figyelem, ennek tényleg elég 1 pillanatnyi időre átfordítani, utána rögtön fordítsd vissza, különben szivárogni kezdhet.)

A nagyobb illatbaba a farészen (tehát a baba fején, arcán) át párologtatja az illatot magából. Hogy átnedvesedhessen ez a rész, akár 20-30 másodpercig is érdemes fejjel lefelé tartanod. Ismételd meg a folyamatot, ha kell, amíg át nem nedvesedig a baba arca.

Ezután felakaszthatod illatosítódat kiválasztott helyére - készen áll arra, hogy párologjon Neked. :)

+1 tipp: 

Ha azt érzed, hogy csökken az illatosító hatékonysága, de még van benne folyadék (nem párolgott el), vélhetően kiszáradt a párologtatós közeg (tehát a zsinór vagy a baba arca).

ismételd meg a forgatást, és hagyd, hogy újra megszívja magát a zsinór alsó része és/vagy a fából készült kupakrész. Így újult erővel fog Neked illatozni.

Amire figyelj:

  • Az illatosító a zárótömítés eltávolítása után már nem szivárgásbiztos, így fontos, hogy az átnedvesítős forgatást leszámítva mindig felakasztva / állóhelyzetben legyen. 
  • Az illatosítót lehetőleg az üvegrésznél fogd meg, mert a fakupak (és a kisebbik illatosítónál a zsinór is) át lesz itatva az illatosító folyadékával. 
  • Ha véletlenül mégis ezekhez érve nedves lenne a bőröd, érdemes utána szappanos vízzel kezet mosni. 
  • Kerülni kell, hogy az illatosító folyadéka szembe kerüljön. 

Végül: Hasznosítsd újra!

Ha elhasználtad és másra nem tudod hasznosítani őket, a többi tégelyünkhöz hasonlóan ezeket is visszaküldheted nekünk! :)*

*Annyit tudj: a legtisztább illatélmény érdekében csak azzal az illattal tudjuk újratölteni, ami eredetileg is került bele.​

Milyen termékeitek vannak még?

Ha érdekel, milyen lélekmelengetőket találsz még nálunk, nézz szét bátran! :)

Újragyertyát kérek!

Az újragyertyákkal kapcsolatban erre a gombra kattintva tudsz bővebben tájékozódni!

Szeretnék lélekmelengetőt!

Ha aktuális kollekciónkból szeretnél vásárolni, irány a webshopunk! :)

Maradt benned kérdés? Gyere Instagramra vagy Facebookra és írd meg nyugodtan!  

És ha már arra jársz: kövess minket közösségi oldalainkon :)

így biztos nem maradsz le a következő bejegyzésünkről sem!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

Váltás gyengénlátó verzióra!