A hosszú életű Lélekmelengető gyertyád titkai :)

Mikor először használod a gyertyád, érdemes legalább 1 órán át égve hagyni, hogy a szójaviasz felsőrétege kellőképpen átmelegedhessen és minél nagyobb viaszmedence alakulhasson ki. Így jobban élvezheted a gyertya illatát is! (Ha visszaszilárdulás után a viasz egyenletlen felületű lesz, ez természetes jelenség - nem befolyásolja a gyertyát minőségét.)

Meggyújtás előtt mindig érdemes visszavágni vagy lecsippenteni a kanóc legvégén lévő elszenesedett részt. Így könnyebb lesz meggyújtani a gyertyád, szebben fog égni és a viasz is szép tiszta maradhat.

Javasoljuk, hogy egyhuzamban 3-4 óránál tovább ne égesd, mert a túl sok olvadt viasz könnyen "megfullaszthatja" a gyertyád.

A gyertyák környezetbarát növényi viaszból készültek. Ez az anyag a hagyományos viasszal ellentétben nem hagy foltot sem a bútoron, sem a ruházaton. Meleg, szappanos vagy mosószeres vízzel minden felületről lemosható. (Így a tégelyek is bátran újrahasznosíthatók!)

Ügyelj a biztonságra!

A mi gyertyáink úgy készülnek, hogy Neked kizárólag a meggyújtással és a lélekmelengetéssel kelljen foglalkoznod. :) Tehát a díszítések, amiket látsz a gyertyáink tetején (kaktuszkák, virágok, kávészemek, stb) mind viaszból készültek, nem kell őket eltávolítanod használat előtt: a gyertya többi részével együtt elolvadnak.

A gyertyákat minden esetben egyenletes, lehetőleg hőálló felületen égesd.

Csak huzatmentes helyen, más hőforrásoktól és könnyen lángrakapó, éghető anyagoktól távol szabad használni őket.

Ügyelni kell arra, hogy a viaszmedence lehetőleg maradjon tiszta: ne dobáljunk bele semmit (pl.gyufát, stb.)

Az égő gyertyát soha ne hagyjuk, hogy elérhessék a kiváncsi kis kezek / mancsok: gyermekektől és háziállatoktól távol tartandó.

Az égő gyertyákat soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni.

Bár minden alapanyagunk maximálisan biztonságos, tiszta és parabénmentes, a mindennapos, alapos szellőztetésről használatuk mellett is érdemes gondoskodni.

Ha már csak úgy 1 cm-nyi viasz maradt a gyertyádból,  javasuljuk, hogy oltsd el, tisztítsd ki a tégelyt és találj új funkciót neki!

... vagy ha nincs rá szükséged és sérülésmentes a tégely, küldd vissza nekünk! :)


az illatviaszok használata

Az illatviaszok használata

Illatviaszainkat kétféleképpen használhatod: vagy önmagukban, mindenféle más eszköz nélkül, vagy párologtatóval.

Önmagukban is illatoznak

Ha eredeti csomagolásukban akár beteszed őket egy fiókba, szekrénybe: egyenletes, finom és hosszantartó illatot varázsolnak Neked oda. Remek módszer ez a ruhák, fehérneműk frissen tartására!

Akár egy-egy kisebb helyiséget, pl. kis WC is beillatosíthatsz velük: tegyél néhány darabot ki egy tálba, és már élvezheted is finom illatukat.

Párologtatóval még intenzívebb illatélményt adnak

Akár elektromos, akár hagyományos, mécsessel melegíthető párologtatód van, illatviaszainkat mindkettővel használhatod!

Tegyél egyet a párologtató (korábbi anyagoktól megtisztított) felső tálkájába és megfogod látni: ahogy olvad a kis viasz, hihetetlen illatot kezd majd árasztani magából. :)

Figyelem! Nem kell hozzáadnod sem vizet, sem más olajat!

Egy kis darab illatviaszt nagyon sokáig használhatsz, mivel szétolvadva is sokáig ontja még magából az illatot. Ám ha már úgy érzed, hogy nem elég intenzív az illat, tehetsz bele egy újabb viaszdarabot.

Ha pedig másik illatra váltanál, érdemes megtisztítanod a párologtató tálját az előző viasz maradványaitól. Erre a legjobb módszer az, ha elfújod és eltávolítod a mécsest a párologtatóból (vagy kikapcsolod, ha elektromos párologtatóról van szó) és a tálban lévő viaszt még olvadt, de már nem forró állapotában felitatod egy vattapamaccsal, ronggyal vagy összegyűrt papírtörlővel. Aztán mehet is bele az újabb viaszka! :)


Maradt benned kérdés? Gyere Instagramra vagy Facebookra és írd meg nyugodtan!  

És ha már arra jársz: kövess minket közösségi oldalainkon :)

így biztos nem maradsz le a következő bejegyzésünkről sem!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

Váltás gyengénlátó verzióra!