Jó helyen jársz :)

Ha erre az oldalra tévedtél, vagy most tervezel rendelni, vagy már úton vannak hozzád termékeink, vagy az is lehet, hogy éppen az egyik lélekmelengetőnkön található QR kód vezetett ide. Akármelyik is a helyzet, örülünk, hogy itt vagy! :) 

Az alábbiakban összeszedtünk néhány tippet, melyek segítségével a legtöbb lélekmelengetést tudod kihozni gyertyáidból és illatviaszaidból. Lássuk is őket!

A hosszú életű Lélekmelengető gyertyád titkai :)

Mikor először használod a gyertyád, érdemes legalább 1 órán át égve hagyni, hogy a szójaviasz felsőrétege kellőképpen átmelegedhessen és minél nagyobb viaszmedence alakulhasson ki. Így jobban élvezheted a gyertya illatát is és a gyertya üregesedése is elkerülhető. (Ha visszaszilárdulás után a viasz egyenletlen felületű lesz, ez természetes jelenség a növényi viaszoknál - ez nem befolyásolja a gyertyád minőségét.)

Meggyújtás előtt mindig érdemes visszavágni vagy lecsippenteni a kanóc legvégén lévő elszenesedett részt. Így könnyebb lesz meggyújtani a gyertyád, szebben fog égni és a viasz is szép tiszta maradhat.

Javasoljuk, hogy egyhuzamban 3-4 óránál tovább ne égesd, mert a túl sok olvadt viasz könnyen "megfullaszthatja" a gyertyád.

A gyertyák környezetbarát növényi viaszból készültek. Ez az anyag a hagyományos viasszal ellentétben nem hagy foltot sem a bútoron, sem a ruházaton. Meleg, szappanos vagy mosószeres vízzel minden felületről lemosható. (Így a tégelyek is bátran újrahasznosíthatók!)

Ügyelj a biztonságra!

A mi gyertyáink úgy készülnek, hogy Neked kizárólag a meggyújtással és a lélekmelengetéssel kelljen foglalkoznod. :) Tehát a díszítések, amiket látsz a gyertyáink tetején (kaktuszkák, virágok, kávészemek, stb) mind viaszból készültek, nem kell őket eltávolítanod használat előtt: a gyertya többi részével együtt elolvadnak.

Arra viszont ügyelj, hogy más, otthonodban található könnyen lángralobbanó, éghető anyagok és dekortárgyak ne legyenek soha túl közel az égő gyertyádhoz.

A gyertyákat minden esetben egyenletes, lehetőleg hőálló felületen égesd.

Csak huzatmentes helyen, más hőforrásoktól távol szabad használni őket.

Ügyelni kell arra, hogy a viaszmedence lehetőleg maradjon tiszta: ne ejtsünk bele semmit (pl.gyufát, stb.)

Az égő gyertyát soha ne hagyjuk, hogy elérhessék a kiváncsi kis kezek / mancsok: gyermekektől és háziállatoktól távol tartandó.

Az égő gyertyákat soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni.

Bár minden alapanyagunk maximálisan biztonságos, tiszta és parabénmentes, a mindennapos, alapos szellőztetésről használatuk mellett is érdemes gondoskodni.

Ha már csak úgy 1 cm-nyi viasz maradt a gyertyádból,  és még nem aludt el magától, a biztonság kedvéért javasuljuk, hogy oltsd el, tisztítsd ki a tégelyt és találj új funkciót neki!

Hasznosítsuk újra! :)

Ha esetleg zavar, pazarlásnak érzed, hogy a tégely alján maradt viasz, van rá megoldásunk: hagyd megdermedni a viaszt és jól kibélelten, tégellyel együtt juttasd vissza hozzánk! :) Következő rendelésed mellé a megmaradt viaszt szívesen újraöntjük Neked (extra költség nélkül) egy minitégelyünkbe, vagy illatviaszként is megkaphatod és felhasználhatod.

A tégelyeidet pedig örömmel újratöltjük! :) Akár nálunk vásárolt gyertya tégelyéről van szó, akár más, az otthonodban kallódó kiürült üvegekről vagy kerámiákról - mi szívesen varázsolunk belőle Neked (újra)gyertyát! (Ennek elsődleges feltétele, hogy ép, sérülésmentes és hőálló legyen a tégely, amit szeretnél lélekmelengetéssel megtöltetni. Az újragyertyák részleteiről itt olvashatsz)

az illatviaszok használata

Az illatviaszok használata

Illatviaszainkat kétféleképpen használhatod: vagy önmagukban, mindenféle más eszköz nélkül, vagy párologtatóval.

Önmagukban is illatoznak

Ha eredeti csomagolásukban akár beteszed őket egy fiókba, szekrénybe: egyenletes, finom és hosszantartó illatot varázsolnak Neked oda. Remek módszer ez a ruhák, fehérneműk frissen tartására!

Akár egy-egy kisebb helyiséget, pl. kis WC is beillatosíthatsz velük: tegyél néhány darabot ki egy tálba, és már élvezheted is finom illatukat.

Párologtatóval még intenzívebb illatélményt adnak

Akár elektromos, akár hagyományos, mécsessel melegíthető párologtatód van, illatviaszainkat mindkettővel használhatod!

Tegyél egyet a párologtató (korábbi anyagoktól megtisztított) felső tálkájába és megfogod látni: ahogy olvad a kis viasz, hihetetlen illatot kezd majd árasztani magából. :)

Figyelem! Nem kell hozzáadnod sem vizet, sem más olajat!

Egy kis darab illatviaszt nagyon sokáig használhatsz, mivel szétolvadva is sokáig ontja még magából az illatot. Ám ha már úgy érzed, hogy nem elég intenzív az illat, tehetsz bele egy újabb viaszdarabot.

Ha pedig másik illatra váltanál, érdemes megtisztítanod a párologtató tálját az előző viasz maradványaitól. Erre a legjobb módszer az, ha elfújod és eltávolítod a mécsest a párologtatóból (vagy kikapcsolod, ha elektromos párologtatóról van szó) és a tálban lévő viaszt még olvadt, de már nem forró állapotában felitatod egy vattapamaccsal, ronggyal vagy összegyűrt papírtörlővel. Aztán mehet is bele az újabb viaszka! :)


Milyen termékeitek vannak még?

Ha érdekel, milyen lélekmelengetőket találsz még nálunk, nézz szét bátran! :)

Újragyertyát kérek!

Az újragyertyákkal kapcsolatban erre a gombra kattintva tudsz bővebben tájékozódni!

Szeretnék lélekmelengetőt!

Ha aktuális kollekciónkból szeretnél vásárolni, irány a webshopunk! :)

Maradt benned kérdés? Gyere Instagramra vagy Facebookra és írd meg nyugodtan!  

És ha már arra jársz: kövess minket közösségi oldalainkon :)

így biztos nem maradsz le a következő bejegyzésünkről sem!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

Váltás gyengénlátó verzióra!