google-site-verification=IGbNNF94Snxqi9vMGHE2XS-bZOSX9_2vFtXk2Etlpl0

Ajándékötletek életed Férfiai számára - egy lakberendező ajánlása

2024-06-08 12:37:14-kor,Könyv-és dekorajánlók, ajándékötletek kategóriában

Megérdemlik ők is

Ha már felkerült egy Nők és Anyák ajándékozásához készült útmutató, úgy illik, hogy felkerüljön egy Férfiakhoz és Apukákhoz passzoló poszt is.

Apropó: Apák napja...

2024-ben június 16-ra esik majd az Apák napja – mindig június 3. vasárnapján ünnepeljük. Bár nálunk talán még mindig nem olyan elterjedt a dolog, szerintem lehetne. (A mi kisfiunk például rendszeresen hiányolja, hogy miért nincs apák napi műsor is az oviban. :))  És valóban: megérdemlik ők is az elismerést.

...de ide mindig visszatérhetsz :)

Ám az alábbi tippek jó része nem csak erre a bizonyos júniusi vasárnapra jöhetnek jól: előveheted, ha bármilyen más alkalomból egy férfit szeretnél megajándékozni. Legyen akár szó a szülinapos Férjedről, a névnapos Édesapádról, vagy a Bátyád karácsonyi ajándékáról – ebből a listából mindig inspirálódhatsz. És biztos lehetsz benne, hogy mind jól mutatna akár a Ti otthonotokban is! :) 

Mitől lélekmelengető igazán egy ajándék? 

Attól, ha igazán érzi tőle az ajándékozott, hogy gondoltál rá és törődsz vele. :) Emellett, bár mindenkire általánosítani természetesen nem lehet, de általában a férfiak szeretik a funkcionális ajándékokat: amiknek valóban hasznukat veszik a mindennapok során.

Néhány tipp a sikeres ajándékvásárláshoz:

  • A döntés előtt, ha lehet, gondold végig (és ha kell, tudakozódj), milyen dolgok érdeklik igazán. Általában a férfiak szeretik, ha konkrét funkciója is van a dolgoknak – érdemes hát elmerengeni azon, neki mire lehet szüksége. Ez segíteni fog a döntésben is.
  • Érdemes lehet elkezdeni listát is vezetni arról, amiket említ a mindennapok során. „Jaj, de jó lenne egy…”. Vagy hogy „Most már tényleg ideje lenne vennem egy…” Persze, lehet hogy mire eljön az ajándékvásárlás ideje, ezek közül már be is szerzett ezt-azt, de jó eséllyel nem.
  • Hallgass a szívedre! Ha azt súgja, ennek vagy annak örülne, dönts amellett! A szívből jövő ajándékok még mindig jobbak, mint valami olyan, ami teljesen idegen az ajándékozótól magától.
  • Ha sikerül egy kis személyességet is csempészned az ajándék mellé, még jobb. Pl. ha a lenti ajándékok mellé még a kedvenc sütijét is megsütöd vagy egybekötöd egy közös élmény ígéretével, máris lélekmelengetőbb az ajándék is. :) Adok erre még tippeket a cikkben és a cikk végén lévő + pontnál is.

Mit ajánl egy lélekbarát lakberendező?

Ahogy minden bejegyzésemet, nyilván ezt is mint pszichológusi vénával megáldott lakberendező írom – óhatatlanul áthatja hát ez a szemlélet az ajánlót is. Azért nem csak klasszikus dekortárgyakat fogok felsorolni, inkább csupa olyat, amivel az ajándékozottad kicsit jobban érezheti magát, hiszen ahhoz kap egy kis kiegészítőt, amit amúgy is szeret csinálni. Ha pedig ez a bizonyos ajándék nem csak hasznos, lélekmelengető, de még jól is néz ki, az csak plusz előny, nem igaz? :)

Térjünk is át az otthonszépítő ajándékötletekre! :)

Ahogy a Nőknek és Anyáknak szánt ajándékötleteknél is tettem, itt is kiemelek néhány jellemző tulajdonságot és pár ötletet adok mindegyikhez – hogy könnyebb legyen a választásod! :)

A képek alatti leírásban be is linkeltem az adott terméket - nyugodtan kattints rá. Csak megbízható, Magyarországon is elérhető webshopok kínálatából válogattam most is, mint mindig.

I. HA SZERET SÜTNI-FŐZNI-GRILLEZNI

Ha az ajándékozottad szeret akár a konyhában, akár odakint a bogrács vagy a grill mellett finomságokat sütni-főzni, minden ehhez kapcsolódó ajándék jó ötlet lehet. Egy jó szakácskönyv, egy hasznos konyhai eszköz... csak még több finomság elkészítésére fogja inspirálni. :)

1. KNILAND minőségi konyhai kései // kniland

Pár jó minőségű éles kés mindig aranyat ér egy séf számára, hát még ha mutatós és időtálló darabok is. Nem csak szuper ajándék, de remek befektetés is - hiszen ezek hosszú időn át szolgálhatják aztán a finom étkezések előkészítését.

2. ORION fúszertartó készlet // bonami

Összeválogathatsz pár különlegesebb grill szószt vagy fűszert, hogy legyen mivel kísérletezgetnie a következő sütögetésnél. Ezeket egy ilyen mutatósabb tárolóba rendezve remek ajándékot állíthatsz össze.

3. COOKSMART Oxford kötény, konyharuha és edényfogó szett

Emellett klasszikus, de mégis praktikus ajándékok lehetnek a kötények és a vastagabb edényfogó kesztyűk is. (Ha például a grillrajongó férjednek szánod, legalább nem a Te bentidet fogja minden alkalommal összekormozni. :)) Egy ilyen farmeranyagból készült szett férfiaknak is stílusos, mégis hasznos ajándék lehet.

II. HA IMÁDJA AZ AUTÓJÁT / SOK IDŐT TÖLT BENNE

Ha munkája miatt például sokat kell vezetnie Szerettednek, és/vagy egyszerűen csak szeret időt tölteni autójában, minden eszköz hasznos lehet, ami még kellemesebbé és gördülékenyebbé teheti az ott töltött órákat. 

4. KLARSTEIN elektromos hűtődoboz // klarstein

Ez az italok és ételek hűtésére vagy hőmegtartó dobozként is használható termék USB kábellel vagy szivargyújtóra csatlakoztatva is működtethető. Nagyon hasznos útitárs lehet (akár a családi utazásokon és nyaralásokon is)!

5. LD autóillatosító // lelekmelengeto.hu

És ha már hasznos útitársakról beszélünk... egy illatos kis társ szintén jól jöhet :) 21+ illat és 2 típus közül választhatsz webshopunkban. Egy-egy élénkítő illat még segíthet is neki a koncentrálásban!

6. WMF My2Go evőeszköz készlet // bonami

Ha sok időt tölt az ajándékozottad az autójában, jó eséllyel sokszor étkezni is útközben szokott. Viszont nem kell, hogy lemondjon a főtt ételekről, vagy hogy azt műanyag villákkal habzsolja be. Egy ilyen szett minőségi és időtálló kiegészítője lehet az utazás közbeni étkezéseknek!

III. HA EGY KIS OTTHONI KIKAPCSOLÓDÁS HIÁNYZIK NEKI

Van úgy, hogy tudjuk: ajándékozottunknak jót tenne egy kis nyugis otthoni pihenés. Ajándékunkkal finoman buzdíthatjuk is erre: akár lakberendezési kiegészítőkkel, akár általa kedvelt időtöltéshez kapcsolódó tárgyakkal (játékok, könyvek) még inkább megkönnyíthetjük neki az ellazulást!

7. WOOOD karfára illeszthető tálca // bonami

Egyszerű, letisztult, modern és praktikus: ez a stílusos fa tálca univerzálisan illeszthető szinte bármely fotel vagy kanapé karfájára. Megkönnyíti, hogy felállás (és a kanapé féltése nélkül) nélkül élvezhessünk egy jó könyvet vagy egy jó beszélgetést, hiszen a tányérunk, poharunk is stabilan állhat rajta. 

8. ALTADENA puff / lábtartó // butor1

Néha nem kell sok, hogy még kényelmesebbé tegyük valakinek az otthon töltött pillanatokat: egy ilyen lábtartó a kedvenc foteléhez elég lehet. Sokoldalúan kihasználható: mivel egyenes felülete van, tálcát rátéve rakodófelületként is használhatja.

9. Társasok, kártyajátékok // régiójáték

Semmi nem csal olyan jó hangulatot egy enteriőrbe, mintha közös nevetés és játék lengi be. Ha ajándékozottad szeret kártyázással, izgalmas társasokkal kikapcsolódni, ez is hasznos ajándék lehet a számára! Hát ha még egybekötöd azzal, hogy közös élményként játszol is vele egy (pár) partit. :)

IV. HA IMÁD KIRÁNDULNI / UTAZNI

Ha a kirándulás, túrázás és utazás a kedvenc időtöltése, ehhez kapcsolódó dolgokkal is meglepheted. Mindezt egy-egy kisebb-nagyobb közös élménnyel összekötve (akár csak egy egynapos kirándulás ígéretével) egybekötve garantáltan lélekmelengető ajándékot fogsz tudni adni.

10. WANDERLUST termosz füllel és bambusz kupakkal // butlers

Gyönyörű kialakítású, hőtartó termosz, ami amellett, hogy mutatós, nagyon praktikus társa is tud lenni utazás vagy túrázás mellé (vagy akár csak egy "sima" hosszú napra is). Rozsdamentes acél, 650 ml

11. DOVIDO parafa földtérkép, jelölőkkel // dovido

Szereti a világot járni ajándékozottad? Nagyon szép ajándék tud lenni egy ilyen térkép a falra, ahol "gyűjtheti", merre járt már. Remek kis emlékörző. :) Parafaalapú térkép, választható stílusú jelölőkkel, 2 méretben. A képen a zsályazöld változat látszik, de más színekben is elérhető (barna, szürke stb.).

12. BIGSO Travel Collection kozmetikai táska // bonami

Mert egy praktikus neszeszerre a férfiaknak is szüksége van utazáskor! Ebben könnyen elfér minden apróság és megérkezvén is elég csak felakasztani, hogy használni lehessen tartalmát. Egyébként meg is töltheted utazós méretű kis tusfürdővel, arcszesszel, és hasónlókkal (de csak ha ismered az ízlését - lásd a cikk végi + pontot)

V. HA KÁVÉRAJONGÓ

Ha mindezek mellé még egy csomaggal veszel kedvenc kávéjából is - máris kész a finom és hasznos ajándék :)

13. ANTIC LINE kávékapszulatartó // bonami

Ha kapszulás kávét szokott inni ajándékozottad akár otthon, akár a munkahelyén, egy ilyen kapszulaállvány stílusos és praktikus kiegészítő lehet a számára. 

14. KÁVÉSZÜNET illatgyertya (kis és nagy méretben) // Lélekmelengető Design

Be kellett, hogy kerüljön ide :) Ez a Lélekmelengető Webshop egyik közönségkedvenc terméke: férfiak és nők is imádni szokták. Diós Cappuccino illatú illatgyertya, 2 méretben, "Mindenkinek jár egy kis kávészünet" felirattal.

15. HOUSE BLEND teás- / kávéskanna // butlers

Ez a kanna nem csak mutatós, hasznos is: modern, skandináv designnal hódít és a benne tárolt forró italt duplafalú kialakításának köszönhetően akár 6-8 órán át is melegen tartja. 

+ Ajándéktippek, amiket most nem részleteztem

  • Alkoholos italok

Sör, bor, whiskey és társai. Azt hiszem, ez úgyis a legalapabb ajándék, amire csak gondolhatunk. Ha valóban úgy érzed, örömöt szerzel vele és nem társul hozzá semmilyen negatív érzés vagy gondolat egyik fél részéről se, persze, miért ne. Azért ha valami kreatívabbat (is) adnál - és gondolom, hogy igen, hiszen ezért olvasod ezt a cikket :) - szemezgess a fenti ötletekből!

  • Ruhadarabok, sportfelszerelések, kozmetikumok

Nyakkendők, zoknik, alsógatyák, ingek, sportfelszerelések, illetve tusfürdők, parfümök, arcszeszek, krémek, szakállolajak és a többi. Szuper és hasznos ajándékok tudnak lenni, ha valóban ismered az ajándékozott ízlését, aktuális ruhaméretét (!) és tudod, hogy tényleg szüksége van rájuk. Mivel mégis csak egy lakberendező írja ezt a cikket és nem egy stílus tanácsadó, ezek terén nem gondolom, hogy kifejezetten kompetens szakértője lennék a témának. :)​

  • Ékszerek, tollak

Órák, mandzsetták, gyűrűk, értékesebb tollak és hasonlók. Az előző, ruhadarabos gondolatokra visszautalva ez sem igazán az én asztalom, így most itt nem fogom taglalni őket. Ám tény, hogy mind remek ajándék lehet. Ki-ki pénztárcájához, az adott alkalomhoz és a kapcsolat jellegéhez mérten eldöntheti, mit és milyen értékben választ, de egy-egy személyes gravírozással például ezeket is különlegesebbé tehetjük. (Azért itt is ügyeljünk rá, hogy valoban az ajándékozott stílusának és igényeinek megfelelőt válasszunk!)

  • Élményajándékok

Egy-egy közös vacsora, utazás, koncert, vagy esetleg masszázs, workshop utalvány szuper ajándék lehet. Sok Szerettünk számára viszontvalószínűleg a legértékesebb nem is a tevékenység maga a fontos igazán, hanem az együtt töltött idő. Nem is kell, hogy ez különösebben pénzbe kerüljön: egy közös kirándulás vagy a kedvenc ételük elkészítése is épp olyan jól tud esni a lelküknek. :) Nyugodtan merjünk ilyesmit is csempészni az ajándékunk mellé, és garantáltan örömet okozhatunk majd vele.

Na? Melyik lesz ajándékozottodnak a leglélekmelengetőbb választás?

Most már bőven van miből válogatnod. 

Mentsd el magadnak későbbre is a cikket, hogy mindig tudd, hova nyúlj vissza ihletért! :)

Ha pedig van más tuti ötleted is, írd meg nekem, és beleteszem a fenti listába! :)

Tetszett a cikk? Küldd tovább másnak is, akit érdekelhet!

Ha pedig van más téma, amiről szívesen olvasnál, gyere Instagramra vagy Facebookra és írd meg nyugodtan! :)

És ha már arra jársz: kövess - így biztos nem maradsz le a következő bejegyzésről sem!

A blog többi cikke

Ajándékötletek Nők és Édesanyák számára!

Ha kell egy kis lendület a nyárra - kezdd az otthonoddal!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

Váltás gyengénlátó verzióra!