Lélekmelengető Ajándékok Anyáknak

Ó, az Édesanyák! A legjobb ajándékot érdemlik, nem igaz? Igen ám, de vajon mi legyen az a legjobb? Ebben a bejegyzésben adok néhány ötletet, hogy érdemes elindulnod és konkrét tippekkel is ellátlak, hogy a cikk végére biztosan megtaláld a lehető legjobban passzoló ajándékot! :)

Tippek, nem csak Anyák napjára 

A bejegyzés apropóját a közelgő Anyák napja adta, hiszen ahogy ezt írom, a május első vasárnapja már nagyon közel van! :) Ám lehet, hogy Te később akadsz rá erre a bejegyzésre, és éppen születésnapra, névnapra, karácsonyra vagy épp csak úgy szeretnéd meglepni Anyukádat, Anyósodat, Nagymamámad, Dédid vagy Keresztanyukád valami lélekmelengető ajándékkal. Akárhogy is, jó helyen jársz. :)

Mitől lélekmelengető igazán egy ajándék? 

Érdemes feltenni a kérdést. Szerintem attól, ha igazán különlegesnek érezheti magát tőle az ajándékozott. Ha sikerül ráhangolódni arra, milyen is ő valójában, mi érdekli, és minek örülne a legjobban.

Persze ez nem mindig könnyű feladat. Mindenki más és más: ahány Anya, annyiféle személyiség, érdeklődési kör, aktuális élethelyzet. Ám ha sikerül egy-egy tulajdonságához passzoló ajándékot találnod, biztos lehetsz benne, hogy a legfontosabb szerepét be fogja tölteni az ajándék. Ez pedig nem más, mint hogy örömöt szerez az ajándékozottnak és emlékezteti őt később is arra, hogy valaki, akitől kapta, gondolt rá, szereti és törődik vele. :)

Mit ajánl egy lélekbarát lakberendező?

Ahogy minden bejegyzésemet, nyilván ezt is mint pszichológusi vénával megáldott lakberendező írom – óhatatlanul áthatja hát ez a szemlélet az ajánlót is. Azért nem csak klasszikus dekortárgyakat fogok felsorolni, inkább csupa olyat, amivel az ajándékozottad kicsit jobban érezheti magát: kívül-belül, testileg-lelkileg, otthon és a saját bőrében. :)

Találsz köztük kisebb-nagyobb tárgyakat is, melyek önmagukban is klassz ajándékok lehetnek. Emellett bármelyiket is választod, ha van kedved, kiegészítheted egy kis virággal, képeslappal, vagy akár egy közös program, vacsora stb. meghívással is. Ezzel csak még személyesebbé tudod tenni a meglepetést. :)

Egy gyertya, ami beszél helyetted ♡

Na, nem fogom a lélekmelengetőkkel teletölteni az ajánlót, de a szeretetgyertyák nagyon is passzolnak ide, muszáj hát megemlítenem őket. :) Amellett, hogy mind mutatós, környezetbarát és szuperillatos (ez itt például orgonavirág illatú), különleges design címkéjükkel a szeretetedet is kifejezheted velük! Akárhányszor meggyújtja, vagy csak ránéz Szeretted, megmelengeted majd a szívét!

Lássuk a többi tippet!

A következő listában egy-egy tulajdonságot fogok kiemelni, melyhez ajánlok egy-egy passzoló ajándékot is. Igen, én most is végignéztem a kínálatot, hogy Neked ne kelljen! :)

Mindenhol be is linkelem a konkrét terméket – a képek címére kattintva tudsz róluk többet megtudni. Ha pedig úgy érzed, ez lesz az igazi, ott meg is tudod vásárolni! :) Ám ha más nem, engedd hogy inspiráljanak kicsit az itt felsorolt ötletek!

Tipp: mindig segít, ha eszedbe tud jutni az ajándékozottad egy-egy elejtett félmondata, óhaja, sóhaja, hogy „de jó lenne egy…” ez vagy az. Amit magának esetleg nem vett meg, de most itt a tökéletes lehetőség, hogy Tőled kapjon egyet. Ahogy átolvasod az ajánlót, ezeknek a kis emlékfoszlányoknak is engedj utat nyugodtan! :)

Annak, aki szereti a virágokat

Minden olyannak örülni fog, ami élő virág és azokkal kapcsolatos kiegészítő. Egy-egy hangulatos, otthonába illő váza pár szár virággal, vagy egy cserepes növény valami csinosabb kaspóval tökéletes kombináció lehet! Ha szereti Ajándékozottad a minőségi és időtállóan szép porcelánokat (mint például a Hollóházi, Zsolnay vagy Herendi), érdemes itt is szétnézned a vázák között!

Annak, aki szeret nosztalgiázni

Vannak olyan emberek, akik számára a legtökéletesebb ajándék nem más, mint a kapcsolatotok maga - és minden kis apróság, ami őrzi a közös emlékeiteket. :) Néhány előhívott fénykép a megfelelő kreatív "köntösbe" bújtatva nagyon személyes és szép ajándék tud lenni. Tippem: ne tedd bele a képet előre a keretbe - hagyd, hogy Szeretted válassza ki, melyik fotó(ka)t tenné ki otthon. 

Annak, aki nehezen szán időt a pihenésre

TE tudod, hogy megérdemelné a lazítást, de neki lehet, hogy jól jön az emlékeztető. :) Persze ilyenkor egy-egy masszázsutalvány vagy más, az ajándékozotthoz passzoló élményajándék is szuper lehet, de a következő tárgyakkal is jelezheted, hogy törődsz vele és hogy ő is nyugodton szánjon időt magára! Egy pár kényelmes házipapucs, egy pihe-puha fürdőköpeny a gyertyafényes fürdőzések utánra például remek választás lehet! De szuper ötlet egy pihenésre csábító puha pamuttakaró is, egy-egy jól eltalált könyv, vagy egy finom és elegáns ágyneműhuzat is!

Annak, aki szívesen sürög-forog a konyhában

Azt hiszem, nem járok messze az igazságtól, ha azt mondom: az anyukák között bizony sokan szeretnek azért tenni-venni a konyhában, hogy az elkészült finomságokkal örömöt okozzanak gyerekeiknek, unokáiknak és dédunokáiknak. Akármi is a specialitásuk, a 3 fogásos ebédek vagy éppen a tea, kakaó, amit csak ő tud úgy elkészíteni - mindenképp jár nekik a hála. :) Ezt kifejezhetjük néhány mutatós, de praktikus ajándékkal is!

Annak, aki örömmel kertészkedik

Ha ajándékozottad olyasvalaki, aki szíve szerint minden idejét a szabadban tölti veteményesét vagy virágoskertjét ápolgatva, akkor neki minden ezzel kapcsolatos kiegészítő örömöt fog okozni. Persze, vannak tartós használati tárgyak, melyeket felesleges neki megvenni - úgyis van már neki, de a könnyebben elhasználódó és praktikus darabokért vagy egy-egy különleges kerti dekorációkért biztosan hálás lesz! :)

Annak, aki értékeli a kézműves portékákat

Bár millió és millió kézműves kisvállalkozás van, akit felsorolhatnék itt - sőt, azt hiszem, érdemes lenne egy külön posztot szánni nekik - most hadd ajánljak hármat (a saját kis illatgyertyáimon kívül). Mind garantáltan minőségi termék, melyet készítőjük hihetetlen sok tehetséggel, odafigyeléssel és szeretettel alkotott meg. Az ajándékozottad is biztosan odalesz értük :)

Csak egy kis zárójeles megjegyzés: amit szerintem érdemes kerülni

Hacsak nem volt kifejezett, határozott kérése az ajándékozottnak, nem biztos, hogy érdemes a tudta nélkül méretesebb bűtorokat, tárgyakat, nagyobb fali dekorációkat, festményeket vásárolni, és semmi olyat, ami túl nagy vagy hangsúlyos ahhoz, hogy aztán ne tudjon vele mihez kezdeni. Ha mégis ilyen ajándékban gondolkozol, mindig érdemes konzultálnod előtte a többi érintettel, vagy akár magánál az ajándékozottnál is puhatolózhatsz, hogy vajon tetszene-e neki. Jobb, ha kissé odavan a meglepetés, minthogy kellemetlenné váljon. :)

Inspirálódj inkább a fenti ötletekből, és tudd: a legfontosabb a törődés, amit az ajándékot jelképez! :)

Tetszett a cikk? Gyere Instagramra vagy Facebookra és mondd el - sokat jelentene!  

És ha már arra jársz: kövess minket közösségi oldalainkon :)

így biztos nem maradsz le a következő bejegyzésünkről sem!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

Váltás gyengénlátó verzióra!