Beszélgetés Krisztivel, a Lélekmelengető.hu megálmodójával - Fekete Macska Könyvklub módra

2021-03-29 15:55:06-kor

Énidő: egy bögre finom tea, egy jó könyv… és gyertyák

Sokszor emlegetjük, de úgy vélem, még továbbra sem mehetünk el mellette, hogy a tavalyi évben nagyot fordult a világ. Szó szerint a világ, mert a járvány a legkisebb szegletébe is eljutott. Rombolt, ugyanakkor talán épített is. Egyre többen adnak hangot annak ugyanis, hogy a bezártságnak, az izolációnak köszönhetően újra felfedezték saját magukat. Régóta halogatott tervek kidolgozásához kezdtek hozzá, átértékelték szüleikhez, rokonaikhoz, barátaikhoz fűződő kapcsolatukat, felülbírálták korábban hozott döntéseiket...

Akár pozitív, akár negatív lecsengésűek a történtek, egy biztos, sokan megpróbáltak a korábban nélkülözött harmóniára törekedni. Átalakították az otthonukat, próbálták a négy fal közé zárt időt minél kellemesebb környezetben eltölteni.

Kriszti és családja ehhez nyújt segítséget, lélekmelengető fénnyel ragyogva be a sötét estéket, a borongós napokat.

Minden egyes alkalommal, mikor ránézek a képeitekre, elolvasom a leírásokat, szinte érzem a különleges illatokat, látom a lobogó gyertya fényét, s máris nyugalom száll meg. Valami ilyesmi volt a célotok a Lélekmelengető Gyertyák életre hívásával?

Igen, abszolút. :) A gyertyáink nekünk régóta ugyanezt nyújtják, télen-nyáron, rossz és jóidő(k)ben, napközben és este... Jó érzés meggyújtani őket, akár a reggeli kávé mellé hangulatnak, akár ebéd után az illatáért, vagy éppen este a fényénél fürödni, lecsendesedni. Hiszem, hogy mindenkinek jól jön egy kis „lélekmelengetés”, hogy (még) jobban élvezhessük az otthon töltött időt. :)

A képeiteken felbukkan egy lótuszvirág, Buddha és egy életfa. Ez a vonal hatja át az életedet? A buddhista szellemiség? Van olyan filozófia, amiben hiszel, amit netán követsz, vagy csak alapgondolatokat és szimbólumokat ragadtál ki?

A buddhizmus szellemisége régóta közel áll a szívemhez, de az utóbbi években talán még inkább az életem része lett. Szeretek ilyen témájú könyveket, írásokat olvasni, jó hatással vannak rám. :) Az életfa pedig szintén olyan szimbólum, ami végigköveti az életem, de mai „jelentését” számomra a férjemmel való megismerkedés után nyerte el.

...amit aztán ki is fejtek, de a teljes beszélgetés a Fekete Macska Könyvklub oldalán olvasható

- ha kíváncsi vagy a folytatásra, csak kattints ide! :)

Tetszett a bejegyzés? Gyere Instagramra vagy Facebookra és mondd el - sokat jelentene!  

És ha már arra jársz: kövess minket közösségi oldalainkon :)

így biztos nem maradsz le a következő bejegyzésünkről sem!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

Váltás gyengénlátó verzióra!